Babyolje

Babyoljen fra Alveland er mild og pleiende og laget av det beste naturen har å by på. Med hver flaske følger en søt, liten tøy-fingerdukke. 100 ml.

Vår babyolje er rik på vitamin A som virker beskyttende, mykgjørende og lindrende på ømtålig hud. Bruk babyoljen i badet eller smør den rett på huden isteden for en lotion. Er flott som massasjeolje for den lille. Oljen trenger hurtig inn i huden og tilfører den fuktighet og næring.

Kaldpresset aprikoskjerneolje (Prunus Armeniaca) (Apricot) Oljen utvinnes av kjerner fra aprikostreets frukter, som fortrinnsvis vokser i California og visse deler av Asia. Treet stammer opprinnelig fra Kashmir/Mongolia, hvor oljen ble brukt av Hunza-folket til matlaging og hudprodukter. Oljen er stabil med mange enkeltumettede fettsyrer. Den er tyntflytende, lysegul med en behagelig smak og duft. Den inneholder små mengder av A- og E-vitamin og er derfor hudreparerende. Den trenger dypt inn i huden, men absorberes ikke så lett, noe som gjør den velegnet til massasje. Den har en gunstig virkning på underhudsvevet, nærer, mykner og glatter ut huden. Passer til alle hudtyper, også til følsom, betent, tørr og moden hud. Meget bra til spedbarn.

Tistel (Cirsium), slekt med 150 arter av kurvblomstfamilien med tornete blad og blomsterkurver med bare rørkroner.

Oliven (Olea europaea) er en art av små tre i oljefamilien som har sin opprinnelse i kyststrøkene i de østlige deler av Middelhavet. Grekerne og Romerne hyllet Olivenoljens kvaliteter, og i bibelen er Oliventreet et symbol på helse, seier og fred. I århundrer er Olivenolje blitt brukt innen skjønnhetspleie og som medisin, og er kjent for å forbygge mange sykdommer. Olivenoljens smak, farge og kvalitet avhenger bl.a. av type oliventre oljen høstes fra (det finnes mer enn 50 registrerte typer).

Lavendel: Lavendula augustifollia/Officinalis/vera: En flerårig liten buske som blir ca. 50 cm høy. Den har blåfiolette, lilla, rosa eller hvite blomster og små smale sølvgrå blader. Lilla er den mest hardføre og populære. Planten trives best på et solfylt sted i et lett fuktig jordsmonn. Navnet Lavendel kommer av det latinske «lavare» å vaske. I Norden omtales lavendel først i danske urte- og legebøker fra 1500-og 1600-tallet. De eldste opplysninger om folke-medisinsk bruk i Norge har vi fra Nordfjord omkring 1800 hvor det fortelles at blomstene ble lagt på sprit som ble drukket mot epilepsi og besvimelser. Lavendel er kjent som en av de mest anvendelige av de eteriske oljene. I våre dager brukes lavendel først og fremst i form av eterisk olje. Oljen har en avbalanserende og normaliserende virkning, og bringer helse og harmoni til både kropp og sinn.