Kaffesåpe

Kaffesåpen er laget med nykvernet kaffe fra Forvik, olivenolje, kokosolje, mandelolje, kakaosmør, sheasmør og én dråpe rosmarinekstrakt. Laget og skåret for hånd på Dverberg i Andøy. Såpen inneholder ingen kunstige konserveringsmidler.

Denne burde finnes i et hvert kjøkken. Fjerner effektivt lukt fra hendene når du har håndtert fisk og løk. 

KAFFE: For litt over 500 år siden dukket det opp diverse kaffehus i Midtøsten. Det tidligste man kjenner til var et i Mekka i år 1470, rundt tiden da  islam begynte å bli vanlig. De troende kunne ikke nyte vin og annen type alkohol lenger. Ordet kaffe kommer antagelig fra «qawah» som er det arabiske ordet for vin. En 1500 år gammel kaffelegende fra Etiopia, kaffens hjemland: Den arabiske gjeteren Kaldi oppdaget til sin forundring at geitene hans oppførte seg merkelig etter at de hadde spist noen røde bær fra en busk. Selv de eldste geitene ville ikke legge seg til ro for natten, men hoppet og spratt rundt. Kaldi fortalte en munk om dette, og munken ville prøve disse magiske bærene. Han helte kokende vann over dem og drakk blandingen. Munken – som vanligvis hadde problemer med å holde seg våken under de lange kveldsbønnene – kunne nå holde det gående i timevis. Snart ble klosteret kalt «Det våkne kloster».

Vekt: 90g

Kaffesåpen passer utmerket til å vaske hendene med etter hagearbeid, og er spesielt populær hos fiskere og bønder i min kundekrets. De malte kaffebønnene gir en effektiv skrubb.