0

Naturlig flekkfjerner - Bra for flekkene, og bra for deg

Bunadsåpen ble i utgangspunktet utviklet for å brukes på en av våre mest dyrebare skjorter. Ja, du gjettet riktig, bunadsskjorta. Men damen bak såpen begynte å teste den på ulike materialer og problemområder, og den funket jaggu der også.

Slik gjør du: Legg først det flekkete plagget i litt varmt vann. Gni så bunadssåpen direkte på flekken til den er borte. Sitter flekken godt kan du la plagget ligge med bunadssåpen et par timer. Når flekken er borte skyller du plagget godt med vann. Om flekken er vriene og ikke forsvinner helt kan du legge plagget i vaskemaskinen uten å skylle vekk såpen først. Husk å følg vaskeanvisningen på plagget.

Bunadsåpen er mild mot huden og den tar var på tekstilene dine. Les og bestill såpen her.

Tøysko og sneakers
Har du noen ganger hatt et splitter nye hvite sko, og så skjer det som bruker å skje ... De får en flekk på seg, du søkere på de eller de har rett og slett bare blitt skitne? Da kan du bruke bunadssåpen.

Vanskelige flekker
Bær, ketchup, fett og rødvin kan være noen skikkelig stabeiser å få bort. Men er du rask fremme med bunadsåpen lar deg seg gjøre.

Jo fortere du får tatt på såpen og litt vann på flekken jo bedre er oddsen din for at flekken blir borte. Rødvin eller fett trekker fort inn i stoffet og blir der hvis du ikke angriper problemet fort, men det er altså mulig.

Fjerne flekk på ull, alpakka, silke og kashmere, og lin
På plagg som lett kan gå i stykker og som trenger litt varsomhet bruker du lunkent vann. Legg plagget i vannet og gni inn bunadssåpen på flekken til den forsvinner. Dersom flekken ikke blir borte, lar du plagget ligge i vannet en god stund for å la såpen virke. Hold et øye med ullplaggene og ikke la dem ligge for lenge. Så fort du ser at flekken blir borte skyller du plagget godt i lunkent vann eller vasker det i maskin på egnet ullprogram.

Hva med møbler? Jo da!
Du kan også bruke bunadssåpen som flekkfjerner på andre tekstiler enn klær. Gulvmatter, sofaen, puter og noen har til og med fjernet flekker fra trebord med såpen fra Alveland.

Vaske sminkekoster
Det er anbefalt å vaske sminkekoster minst én gang i måneden, gjerne oftere enn det også. Sliter du med akne eller uren hud kan det være lurt å gi sminkekostene en vask én gang i uken. Er sminkekostene dine i tillegg laget av naturhår er det viktig at du bruker et middel som ikke er for sterkt, men som likevel fjerner smuss og fett fra kosten. Slik som bunadssåpen.

Alt på det rene
- Jeg vil gå så langt som å kalle dette en supersåpe med bare det beste naturen har å by på. Jeg har brukt all min erfaring med såpeframstilling (fra 1999) for å lage en såpe som tar vare på bunadskjorta di på den alle beste måten samtidig som flekkene forsvinner. Samtidig som den ikke sliter på skjorta er den også mild mot hendene.

- Selvsagt kan såpa brukes som flekkfjerner på alle andre tekstiler. sier Rita King.

Rita King fra Alveland