0

Slik unngår du tør vinterhud

Vi går inn i en tid der flere av oss begynner å klø litt ekstra og vi får tørrere hud enn vanlig. Det er typisk for oss som bor her i nord. Kløe kan irritere den beste av oss, og for noen går det også utover nattesøvnen. På grunn av klimaet vi har er det utfordrende å holde på fukten i huden. Men visste du at det finnes et lite bær som kan være løsningen?

Hvorfor er multer så bra for huden?
Viddas gull multebæret, er proppfull av gode syrer og vitaminer som bidrar til å holde på fukt og spenst i huden din. Hva er vel bedre enn hvis en naturlig ingrediens kan gjøre jobben uten tilsatte kjemikalier?

Bidrar til glød
I multebærene finnes det utrolig mye vitamin C. Vitamin C er en super ingrediens som bidrar til å holde huden din jevnere, sunnere og mer smidig. Rett og slett glød! Vitamin C har også den egenskapen at den kan lysne mørke pigmentflekker du har i ansiktet.

Fun fact: Det er dobbelt så mye vitamin-C i multer enn hva det er i appelsin.

Gode fettsyrer til huden din
I frøene som er i multer finner du også omega 3 og 6. Dette er fettsyrer som holder huden myk og smidig.

Holder på fukten
Molter er også rike på vitamin E. Som på lik linje med Vitamin C finnes i mange ulike skjønnhetsprodukter. Vitamin E sin beste egenskap er å holde på fukten i huden din, slik at du ikke skal bli tørr eller få kløe.

5 hudplager som multesåpe kan lindre

  • Tørr hud
  • Kløe
  • Psoriasis
  • Eksem
  • Sår

Her kan du lese mer om multesåpen fra Alveland og bestille

Alt på det rene
Bak det fine navnet ”Alveland”, står en ydmyk kvinne som har gjort business av egne plager. Rita King var i mange år plaget med tørr og sensitiv hud. - “Ingenting hjalp, og så skal det sies at jeg er opptatt av gamle tradisjoner og kultur: Så når jeg leste at samene brukte multer på sår som ikke ville gro, gikk det opp et lys for meg. Jeg må lage såpe. En multesåpe“.

- Vi får mange gode tilbakemeldinger fra kunder som plages med psoriasis og eksem om at multesåpen har vært bra for dem. Såpen kan brukes på hele kroppen, også i ansiktet.

Siden den gang har det blitt mange ulike såper i sortimentet: Se alle såpene her

Rita King fra Alveland