0

Hva er Naturlig såpe?

Såpe er resultatet av den kjemiske reaksjon av å blande en base (lut) og en syre (olje).

Men er det ikke farlig å bruke såpen når den er laget med lut, spør mange. Svaret er at all naturlig såpe er laget med lut, og nei, det er ikke farlig. Luten er en av ingrediensene, men er ikke tilstede i det ferdige produktet.

Vår hjemmelagde såpe blir produsert med kvalitetsoljer som olivenolje, mandelolje og kokosolje. I tillegg er våre såper tilsatt ekstra pleiende oljer som sheasmør og kakaosmør. Såpene er også superfettet, det vil si at de innholder rundt 10% mer olje enn det som er kjemisk nødvendig for å danne såpe.

På grunn av bruken av naturlige råstoffer har Alveland-såpen ikke ubegrenset holdbarhet. Vi anbefaler deg å benytte såpen innen ca. 2 år etter at den er produsert. Hvert enkelt såpestykke har et magebind der de er merket for hånd med produksjonsmåned.

Hva vasker og hva pleier?
Glyserin oppstår naturlig under såpelagingsprosessen. Når natriumhydroksid (lut) blandes med oljer skjer det en kjemisk reaksjon som danner såpe og glyserin. Såpen vasker, mens naturlig glyserin pleier og tilfører huden vår fuktighet.

Det finnes tre typer glyserin; naturlig glyserin som kommer fra vegetabilske oljer, syntetisk glyserin, og glyserin som kommer fra petroleum (propylenglykol) som er vanlig i kommersiell såpe og glyserin-såpebaser.

Med andre ord indikerer ikke «glyserin-betegnelsen» på en såpes innholdsfortegnelse noen garanti for at såpen er vegetabilsk, naturlig og pleiende. Naturlig glyserin i hjemmelaget såpe utgjør ca. 20 % av innholdet i såpen.

Hva med pH -verdien?
pH-verdien i våre såper er ca. 7,5. pH verdien er dessverre ofte et misbrukt markedsføringsmiddel. Det er riktig at hudens pH ligger på 5,5. Men huden tåler faktisk pH-verdier helt opp til 10, uten nevneverdige problemer. Huden justerer faktisk lettere en høyere pH-verdi, fremfor en lavere pH-verdi i kombinasjon med syntetiske tilsetningsstoffer.

Våre natursåper
I såper fra Alveland finner du kun naturlige vegetabilske oljer, eteriske oljer, urter og krydder. Kvaliteten på såpe er avhengig av gode råvarer. Naturlige råvarer reduserer risikoen for irritasjoner og allergiske reaksjoner. Derfor er vi stolte av å kunne si at vi kun bruker vegetabilske oljer i nøyaktig sammensatte mengder. Vi synes det er viktig å beskrive innholdet, slik at du som forbruker med en gang vet hva såpen inneholder. Vi behøver ingen uforklarlige ord for å beskrive en sammensetning som vasker rent, og samtidig gir fuktighet til huden.

Hvorfor unngå mineraloljer?
Legg merke til at det i såpene fra Alveland bare brukes organiske oljer. Mineraloljer, som ofte anvendes i andre hudpleieprodukter og i kosmetikk, kan ha negative effekter. Dette kommer tydelig fram når man sammenligner egenskapene til vegetabilske oljer og mineraloljer:
Vegetabilske oljer
 

  • Utvinnes fra plantedeler, først og fremst fra frø.
  • Oljene tas lett opp av huden, de bistår huden i dens funksjoner og gjør den myk og smidig.
  • De inneholder nødvendige fettsyrer for celleveggenes oppbygging og elastisitet.
  • Hjelper huden i å bevare sin naturlige fuktighet. Inneholder de fettløselige vitaminene A, D og E, samt lecitin.


Mineraloljer

  • Er petroleumsprodukter.
  • Legger seg som en hinne over huden og hindrer næring og virksomme stoffer å trenge ned i huden.
  • Hindrer huden i å puste skikkelig, og dermed med dens mulighet for å skille ut avfallsstoffer.
  • Ved regelmessig bruk blir hudens naturlige funksjoner hemmet.
  • Inneholder ingen vitaminer, fettsyrer eller næringsstoffer.


Håndarbeid
Såpene er støpt og skåret for hånd. Derfor er ingen av stykkene helt like. Noen kan være litt ujevne og skakke. Det vil også være variasjoner i farge og tekstur fra såpestykke til såpestykke. Slik er det med det som er hjemmelaget. Vi håper at du ikke savner det samlebåndproduserte, men fryder deg over hvert unike såpestykke.

Treboks med såper
Naturlige såper fra Alveland